sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Kohti kuralätäköitä ja kevään ensimmäisiä leskenlehtiä; Minin välikausivaatetus.

Se, joka väittää, ettei lapsen suhteen harrasteta välineurheilua, valehtelee. Ja se, joka väittää lasten olevan halpoja, voi mennä peilin eteen ja hämmästellä heiluvia korviaan. Koittaa pysäyttää ne, mennä verkkopankin sivuille ja alkaa ynnätä rakkaaseen kullanmuruun menneitä senttejä. Tossa se kasvoi muutaman sentin ja ostin uuden puvun, tossa sen jalka taas venähti ja vanhat kumpparit alko puristaa varpaita kippuraan. Tossa taas mie menetin harkintakykyni ja ostin tollasta ja tollasta. Tsik, tsik, tsik, ynnätään ostoksia. Halipatsuijaa, aikamoinen summahan sinne on uponnut!

Olen siinä mielessä onnellisessa asemassa, että käyn töissä ja näin ollen kuukauden viimeinen päivä on aina paras kaikista- palkkapäivä. Olen ehkä aiemmin hössöttänyt tännekin siitä, että pojan kohdalla satsaan mieluummin laatuun kuin halpaan sekundaan. Se ei kuitenkaan tarkoita monien satojen eurojen pukuja tai yli satasen kenkiä. Laatua saa halvemmallakin, jos vain asiaa tutkii ja jaksaa hieman vaivautua. On alennusmyyntejä, kirppiksiä ja tutun tuttuja. Halpa ei ole aina huono! Suurin osa pojan vaatteista on meillekin tullut jotakin kautta käytettynä, mutta ovat vastanneet aivan uusia. Ja niin taas vanhat ja pienet ovat lähteneet uusille käyttäjilleen. Nytkin tuolla odottaa pojan pienet vk-vehkeet, josta päästäänkin itse aiheeseen, mitä meille on hankittu tän kevään välikausihässäkkään. Kaikista viime syksyisistä on nimittäin kasvettu auttamatta ulos... Kaikki seuraavat on ostettu sillä ajatuksella, että ulkona ei tarvitse varoa likaantumista tai kylmettymistä. Lapsen tulee saada olla lapsi, pihallakin. 

Näillä myö mennään:

Reimatecin välikausihaalari. Lähes kaikki meidän haalarit on ollu Reiman käsialaa ja ollaan oltu supertyytyväisiä. Ne nimittäin pitää, minkä lupaa! Reimatecin haalareilla voi huoletta viilettää vähän kosteemmallakin kelillä, kun pinta on niin kestävä, Tämä oikeasti kirkkaammanpunainen haalari tarttui mukaani 30 eurolla kirppikseltä!

Välikauteen tarvitaan usein vielä välikerrastoja. Parhaiten on toiminut talvella hankittu villahaalari. Lisäksi löytyy pari fleecekerrastoa

Viileemmille kauppareissuille Lindexin Outwear toppaliivi. Tuli mukana talvella ostetussa vaatepaketissa, 

Kaxs Proxtecin kuorihousut (39,95). "Tuulta ja vettä hylkivät kuorihousut hengittävää materiaalia Kaxs Proxtec -mallistosta. Vesipatsas 10 000 mm. Täysin teipatut saumat. Henkselimalli. Edessä vetoketju. Vahvistetut polviosat. 3M-heijastinpainatus edessä ja lahkeensuissa. Kuminauha jalan alla. Leveät säädettävät olkaimet sekä sisään ommeltu kuminauha selässä." (KappAhl) Oikein mainiot!

Kaxs Proxtecin Must have-takki, johon ihastuin heti sen nähtyäni! Eilen käytiin kokeilemassa päälle ja kuinkas kävikään ;)
"Tuulen- ja vedenpitävä koalakuvioinen kuoritakki hengittävästä materiaalista Kaxs Proxtec -mallistosta. Vesipatsas 10 000 mm. Täysin teipatut saumat. 3M-heijastin takana, hartioiden ympärillä sekä etupuolen vetoketjun vetimissä. Väljä malli ja irrotettava huppu. Laadukkaat, kontrastiväriset vetoketjut edessä ja vinoissa rintataskuissa. Nauhakujaresori takin alareunassa ja hihansuissa sisään ommeltu kuminauha. Logokirjailu edessä. Mesh-vuori sisäpuolella." (KappAhl)

Elloksen kurapuku Facekirppiksen kautta 20 e. Tätä mie rakastan ehkä kaikkein eniten maailmassa! Vaikka skidi ui lätäkössä, tää ei päästä vettä sisään. Ei turhia kurahousujen vetämisiä, ei karkaavia lahkeita ja kaksia lenksuja. Fleecevuori pitää natiaisen lämpimänä eikä näille keleille tarvitse juuri mitään alle. Säädettävät hihansuut, irroitettava huppu. Aivan täydellinen kombo. I'm in love!

Ennen kurapukua meille on kotiutunut kahdet eri kurikset: Didriksonin ja Cirafin. Myös kahdet eri kurarukkaset löytyy, HC:n ja Cirafin. Laadussa ei ole ollut juuri eroa; hinnassa kylläkin. Vielä pitäisi metsästää jostain sadetakki lämpimämpiä kelejä ajatellen!

Kahdet kumpparit. Cirafin normaalit ja Nokian vuorelliset. Molemmat kirppikseltä.

Kylmiin keliin (joita ei toivottavasti enää tule) Vikingin Gotetexit ja Superfitin Goret. Ekat ostettu Prismasta ~30 e ja toiset Facekirpun kautta 20 e. 


Vuorelliset pipot. Muutaman euron kappale. 

Ohuet pipot. Pöllöpipo mummon käsialaa, alimmat eilen ostettuja.

Kurarukkasten lisäksi löytyy tällä hetkellä Reimatecin rukkaset, vuorelliset lämpörukkaset (vai mitkä lie), lapaset ja hanskoja kaksi paria. Reimatecit ~25 e, muut mummojen ostamia/tekemiä

H&M:n tuubihuivi (4 e), kypärämyssy (3e?), villasukat (mummo) ja erivärisiä ohuita huiveja (miun). 

Viimeisenä, muttei vähäisempänä: UV-suojatut aurinkolasit ja Acon aurinkorasva. Keväällä on hyvä suojata niin oma kuin pienten kasvot auringon liialta hellimiseltä. Lisäksi meiltä löytyy hoitoon viime kesän arskat, jotka pysyvät ainakin vielä paremmin touhutaaperon päässä. 

Kun varusteet on kunnossa, on kiva telmiä ulkona!

Joko teillä on kaikki valmiina välikauteen?

5 kommenttia:

  1. Valmiina ollaan :) Täälä ollaan myös samaa mieltä, että antaa lasten olla lapsia ja tästä syystä me ostetaankin 70% vaatteista käytettynä kirppareilta halvalla. Hyvin toimii ja näyttää hyvältä! Aurinkoista kevättä teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapset on luotu touhuamaan! Kiitos kommentistasi ja ihanaa keväänjatkoa myös teille! <3

      Poista
  2. Meillä alkaa olla setti kasassa. Toivottavasti noilla hankinnoilla pärjätään! Mietin juuri, että ihan jonkin verran rahaa olenkin jo tyttöni kevätvaattteisiin käyttänyt. Tarvitaan niin monenlaista!

    Olen lukenut kokemuksia hyvistä vaatteista etukäteen, jotta osaisin tehdä hankinnat parhaiten hinta-laatusuhdetta ajatellen. Mikään ei harmita niin paljon kuin se, että jokin mukamas hyvä vaate hajoaa heti ekoilla käyttökerroilla. Onneksi nämä välikausivaatteet menevät vielä syksylläkin, jos tyttö ei ihan hirveästi kasva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän paljon rahaa noihin lapsiin saa oikeasti uppoamaan, ei sitä osannut ajatella silloin "etukäteen". Mutta huippua, että teilläkin setti alkaa olla kasassa :) Yhdyn tuohon ärsytysjuttuun täysin. Kun on korkeat odotukset laadulta ja hajookin nanosekunneissa, on ärsytys todella suuri. T. ostin uudet housut ja kangas oli niin harvaa, että reikä tuli päivässä! :O

      Aurinkoista keväänjatkoa! <3

      Poista
  3. Jos on ajankohtaista myydä tuo koalatakki niin täältä löytyisi toooooosi innokas ostaja ��

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)