maanantai 16. maaliskuuta 2015

Operaatio Minä

Vauvavuoden aikana olen pistänyt itseni ja hyvinvointini taka-alalle ja keskittynyt lähinnä lapseeni. Osasyy rapistumiseeni on ollut myös laiskuus; kun raskaana ollessa sai syödä periaatteessa mitä tahansa ja liikkuminen oli hankalaa, se jäi vähän salakavalasti päälle. Helpompihan se on lattialla kölliä ja leikkiä pojan kanssa kuin tehdä oikeasti jotain omalle kunnolle.

Nyt olenkin päättänyt ottaa itseäni niskasta kiinni ja jotta en lipsuisi operaatiostani, päätin kirjoittaa siitä tänne teidän kaikkien nähtäväksi. Elikkäs, minulla on tarkoituksena parantaa ruokavaliotani ja kohottaa hieman kuntoani. Tällä en tarkoita sitä, että vetäisin syömiseni (tai syömättömyyteni) jälleen yli, vaan syön normaalia kotiruokaa. Enemmän kasviksia ja hedelmiä, vähemmän herkkuja. Koska olemme herkkuhiiriä isimiehen kanssa, herkkupäiviä viikosta löytyy yksi- ja se saa luvan nyt riittää. Ei pullia, sipsejä tai karkkia vaan vaikka omppu nassuun! :)

Mitä taas tulee kuntoilun suhteen, päätin tänään vihdoin ja viimein aloittaa 30 day butt ja 30 day abbs challenget. Mahanahkan alle on kertynyt hieman ylimääräistä ja peppua olisi kiva saada kohennettua. Ensimmäiset "treenit" olivat aika helpot, mitä nyt polvet eivät tykänneet kyykkäyksestä. Saavat luvan tottua, koska nyt oon päätökseni tehnyt. Näiden haasteiden lisäksi pyrin käymään pojan kanssa vaunulenkeillä, jos en joka päivä, niin vähintään joka toinen. Ja EHKÄ saan tästä auringosta vielä lisävoimaa ja jaksaisin lähteä sinne lenkille vaikka yksinkin? Silleen voisi saada ehkä vähän paremman sykkeen tähän touhuun. 



 

Lähtötilanne
Painoa: ihan liikaa+ raskaudesta kummittelemaan jäänyt 1,5 kg
Peba: liian lötkö
Maha: ylimääräinen röllykkä ja synnytyksen jälkeen jäänyt "vararengas"
Kunto: alentunut

Katotaan, mitä tuloksia näillä saadaan aikaan. Jos ei muuta, niin todennäköisesti ainakin virkeämpi mieli ja jumissa olevia lihaksia! :)

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä treenaukseen! Mä en koskaan oo ollu mikään liikunnasta nauttija mut nyt haluan kyllä ottaa itseäni niskasta kiinni kun vauva syntyy. Suunnitelmana kans vaunutella ja treenata kotona alkuun. Salikortit on aina mulla jäänyt käyttämättä.. Ei kyllä toi sun lähtötilanne oo ollenkaan huono :) näytät hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon! :) Totta puhuen en minäkään kovin urheilufriikki oo pitkään aikaan ollut, pikemminkin karttanut sitä ties millä tekosyillä. Nyt tuntuu, että oon saanut edes pienen palon tähän hommaan, kun haasteita olen tehnyt (jo) kuusi päivää. Kyllä tämä vielä tästä ja kun vähän urheilee, niin jaksaa puuhata paremmin pienenkin kanssa! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)