sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Päivähoitohakemus sisällä!

Tein juuri jotain samalla ikävää ja samalla jännää: täytin pojan päivähoitohakemuksen. Nyt se sitten on varmaa ja lopullista. Meidän vauva mennee syksyllä päiväkotien auetessa johonkin päikkäriin. Jotenkin tosi haikeeta edes ajatella sellaista, mutta onhan poika silloin jo reilusti yli vuoden ikäinen. Toiset menevät jo tässä vaiheessa, yhdeksänkuisina, mutta minä haluan odottaa vielä vähän. Vielä muutaman kuukauden. Pojan rytmit, kun ovat mitä ovat ja äitiriippuvuus on vielä aika kovaa, puhumattakaan siitä, että hän tarvitsisi jatkuvasti huomiota

Minulle on ollut jo pitkään selvää, että haen pojalle paikkaa julkiseen päiväkotiin enkä esimerkiksi perhepäivähoitajalle. Molemmissa on ne omat puolensa, mutta uskon, että juuri meille päikkäri on  se oikea vaihtoehto. Siellä tarjotaan monipuolisesti aktiviteetteja, varahoitoa ei tarvitse etsiä ja leikkikavereita olisi enemmän kuin tarpeeksi. Vaikka ryhmäkoko ja se, miten juuri meidän poika huomioidaan, arveluttaa, luotan siihen, että kasvattajat ovat rautaisia ammattilaisia. Kyllä ne tietävät, mitä tekevät. Toivon, että päikyn kautta saisin oikein mukavia kasvatuskumppaneita!

Päikkärihakemukseen piti valita kolme eri hoitopaikkaa. Suurimpana valintakriteerinä oli välimatka kodin ja hoidon välillä; näimpä lähin päikkäri valikoitui meillä ensimmäiseksi. Loput kaksi löytyivät lähialueelta. Aivan sokkona näitä päikkäreitä en suinkaan valinnut, vaan tein etukäteen hieman kyselytutkimusta ystäviltäni ja mammaryhmäläisiltä. Ja kun ystäviin lukeutuu muutama muukin sosionomiksi valmistunut, sain hyviä vinkkejä hoitopaikkojen suhteen, kiitos siitä :)

Nyt vain sitten odotellaan ja kuulostellaan, josko päästäisiin sinne ykkösvaihtoehtoon. Kakkos- ja kolmosvaihtoehdotkin ovat kivoja, eli ei hätää senkään suhteen, jos haaveet kariutuisivat. Ja tärkeintähän on se, että se paikka jostain löytyy! Katsellaan sitten, miten meidän perhe asian kanssa lutvii sitten tulevaisuudessa :)

Ensi syksynä tämä pikku mies syökin jo sitten päikkärin ruokalaput kaulassa :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)