sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Piparintuoksuiset terveiset

Täällä ollaan taas ja viime päivityksestä on ehtinyt kulua taas melkein kuukausi. Aika menee menojaan ja olen useampaankin otteeseen aukaissut jonkun luonnoksistani, mutta sulkenut sen saman tien. Kuvia on tullut otettua niin vähän (ja ne vähäisetkin ovat tärähtäneitä), ettei teksteihin ole ollut edes kuvitusta. Nyt aattelin kuitenkin lähestyvän joulun myötä skarpata, sillä miulla on hirrrrrmuisesti erilaisia jouluideoita! Niin ja tuleehan se pojan puolitoistavuotispäiväkin sieltä pikku hiljaa, joten juttua riittänee ;)


Miulle on tosiaan pojan myötä ilmaantunut sellainen pienimuotoinen pakko laittaa joulua. Tai no ei pakko, vaan pikemminkin halu tai pakkomielle :D Kaupoissa kiertäessä jään ihastelemaan valoja, koristeita ja astioita (luojan kiitos jouluateria syödään tänäkin vuonna vielä mummolassa), joilla saisi luotua sen täydellisen joulun. Joulun, jota voisi muistella sitten vuosienkin päästä, vaikka poika ei sitä muistaisikaan. Silti hänellä on jo sen verran ymmärrystä ja kauneussilmää, että pienimuotoinen joulunlaitto ei haittaa ainakaan meitä ;) Eilen sitten väkerreltiinkin pipareita minin kanssa. Isimies toimi valokuvaajana ja paistajana. Poika oli hieman ihmeissään ruskeasta muovailuvahasta ja malttoi aika pitkään olla maistamatta taikinaa. Sen ajan hän jaksoi myös painella muoteilla tähtiä ja ukkoja. Tai "kuuuu"ita kuten hän asian ilmaitsi, ne mitään tähtiä olleet. 

Pipareita tehtiin vain puolen kilon taikinasta ja niitä tulikin aika sopiva määrä. Sitä taikinaa meni minin mahaan lopulta vähän liikaakin, kun toinen vahingossa maistoi taikinaa ja tajusi sen olevan HYVÄÄ. Siitä lähti sitten valmiiksi painellut piparit pienen nyrkin sisään ja kohti suuta valonnopeudella. Äiti kuitenkin stoppasi ja sekös vasta harmitti! Onneksi sitten lopuksi pikkukokki sai pienen taikinamöykyn, joka kuitenkin sai arvailujeni mukaisesti pienen mahan sekaisin. Mutta taisi olla sen arvoista. Samoin valmis pipari sai ihan naurattamaan ja laittoi tanssijalan vipattamaan. Voi kuinka itsekin osaisi aina nauttia yhtä paljon noin pienistä asioista! <3



Mitäs näistä sais aikaan? ;)


Njam!
**Pikaisiin palaamisiin! **

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)