maanantai 22. huhtikuuta 2013

Kun rahat on vähissä

Opiskelijaelämän huonot puolet nousevat pakosti jossain vaiheessa opiskeluita pinnalle. Itselläni suurimmat ongelmat liittyvät ajan puutteeseen sekä rahojen vähyyteen; jostain on aina karsittava ja tähän mennessä se on ollut salikortti, mikä itse asiassa on aika ikävää.

Olen vakaasti sitä mieltä, että tämä rakas, suomalainen yhteiskuntamme voisi panostaa hieman enemmän meihin tulevaisuuden vanhusten elättäjiin, ikäjakauma kuitenkin on mitä on. On mukava huomata, että kaikki kulut kyllä nousee, mutta opintotuki- se vain junnaa paikallaan, ellei sitten tipu. Ja joo, kaikilla opiskelijoilla ei ole mahdollisuutta eikä voimavaroja työskennellä koulun ohella. Itse kokeilin viime vuonna ja siitä oli leikki kaukana, kun ensin istut koulussa 8-16 ja töissä sitten klo 19,20 asti. Ei hirmusesti naurattanu. 

Kun rahat OIKEASTI ovat tiukilla, niin ei sekään kovin naurata. Leikittelen usein hauskalla mielikuvalla, että minulla jäisi rahaa säästöönkin. Päiväuneni ovat laadukasta kamaa :3 Ja kuten jo sanottu, silloin karsitaan asioita ja kovalla kädellä. Itse haluaisin harrastaa jotain kivaa lajia, mutta se ei ole mahdollista liian korkeiden osallistumismaksujen vuoksi-mieluummin syön. Ja kun syön, haluan syödä kunnollista ja terveellistä ruokaa! Minä en ole niitä ihmisiä, jotka voisivat elää viikon syömällä pastaa ja tonnikalaa, (tottakai ketsupilla höystettynä.) Jos saisin päättää, meillä olisi kotona loputtomat valikoimat vihanneksia, marjoja, kalaa, lihaa jne. Terveellinen ruoka pitää mielenkin virkeänä, jolloin taas jaksaa opiskella.

Nyt sattui taas tällainen vähän tiukempi kuukausi ja esimerkiksi tänään teimme viikon ruokaostokset alle kympillä- voitte kuvitella, miten monipuolista ruokaa meillä syödään tämän viikon ajan. Mutta vinkkinä kaikille, jotka on tarkan markan mummo tai pappa, ihan mikä tahansa,: Lidliin kannattaa suunnata tekemään kaikki suurimmat ostokset. Myös viikon ruokalista kannattaa suunnitella etukäteen sekä tarvikelista. Näin sinun ei tarvitse lähteä käymään lähikaupassa kesken ruoanlaiton ostamaan munia. Sieltä kun yleensä tarttuu jotain muutakin (hyvää) mukaan. 

Lopuksi vielä kaksi vinkkiä: älä mene IKINÄ kauppaan nälkäisenä ja koita ahtaa ruokaa napaan mahdollisimman paljon koulussa- ruokailu siellä on yllättävän halpaa ruoan monipuolisuuteen nähden! 

Heipparallaa ja mukavaa viikonalkua! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)