keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Perhe on pahin, mutta paras!

Meillä täällä sosiaalialalla opiskellaan myös luovia menetelmiä. Siis draamaillaan, maalaillaan, vähän piirretään, liikutaan, musisoidaan ja niin eespäin. Näiden tuntien vuoksi jaksaa lähteä jopa innoissaan kouluun! Se on paljon se.

Tänään meillä oli aiheena valokuva. Toinen kotiin annetuista tehtävistämme oli lista seuraavasti: 20 asiaa, joista välitän ja 20 asiaa, josta en välitä. Asioita oli vaikea listata, sillä määrä oli aika suuri, mutta yllättävän helpoksi lista lopulta täyttyi. Näistä listoista piti valita sitten yksi asia, josta piti ottaa noin 5 valokuvaa kuvaten asian herättämiä tunteita. Itse vaihdoin aihetta jo kahdesti, mutta lopulta pääsin minulle tällä hetkellä tärkeään aiheeseen eli perheeseen. Varoitan jo kaikkia, että kuvat tosissaan on kuvattu Samsungin älypuhelimella, joten laatu on mitä on. Yllättävän hyviä niistä loppujen lopuksi tuli, jopa tulostettuinakin. Ja näistä siis jatkoimme työskentelyä eteenpäin.

PERHE ON MINULLE...





Perheeseen ja sen elämään kuuluvat oleellisesti ristiriidat. Joskus ymmärtäminen voi olla mustavalkoista.




Perhe on kasvualusta. Se tukee ja kasvattaa sinua suuntavaihtoehtoineen, mutta SINÄ itse valitset, mikä niistä on sinulle se oikea. 


Perhe on hellyyttä, tukea ja turvaa. Voin olla varma, että minulle on koti avoinna, tapahtui mitä tapahtui. 



Perhe on luottamusta ja se valaa uskoa toisiin. Se pitää huolen omistaan ja suojelee toisia. Vaikka et näe perhettäsi, se on aina olemassa. 


Perhe voi aiheuttaa myös stressiä, varsinkin silloin kun sukset menevät ristiin. Toisaalta perhe luo turvallisen arjen, joka kantaa eteenpäin.


Perhe on perinteitä, joita se siirtää sukupolvelta toiselle. Arvostan sitä, missä juureni ovat. 











En aina ole osannut arvostaa perhettäni, mutta vanhentuessa (neiti kohta 21-w) sitä muuttaa mielipiteitään. Minulla on aivan mahtava perhe kotipaikkakunnallani, mutta minulla on myös kaksi uutta perhettä; avopuolisoni perhe sekä me kaksi karvajalkaa muodostamme oman pienen perheemme. (Tiedän, että luet tämän, olet rakas:)

Siinä muutamia ajatuksiani perheestä. Mitä ajatuksia sana perhe herättää sinussa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)