tiistai 9. heinäkuuta 2013

Heräämistä monella saralla

Joskus itseä niskasta kiinni ottaminen on aika työlästä. Päätin eilen siirtyä normaalimpaan unirytmiin, tehdä kouluhommia alta pois ja urheilla taas enemmän. Joo, kaikki näin kerta heitolla, ettei varmasti tule tylsää! Mutta...

..Eilenillalla ei juuri nukuttanutkaan 10 aikoihin. Siispä jäin pelaamaan kännykällä vielä Sanajahtia (Hyvä peli, btw) ja nukahdin joskus aika myöhään. Ja Ville herätti sitten sovitusti kello 6:45. Feeels good! Tänään aikasemmin nukkumaan.

...Eilen jaksoin vasta tutustua lastensuojelun kesäkurssin materiaaleihin- ja tehdä valmiit pohjat tehtäville!! :) Jos sitä tänään edes yhtä niistä saisi väsättyä ja tenttiin luettua. Ekasta kirjasta on lukematta 70 s ja toisesta 200.

...Aamulla väsytti aivan jumalattomasti. Tunnin möhöilin sohvalla ennen kuin päätin, et on sinne lenkille lähdettävä. Muuten meni lenkki aivan mainiosti, mutta viidennen kilometrin jälkeen alkoi koskea aivan sairaan kovasti mahaan/kylkeen. Ei auttanu muu kuin kävellä loppumatka normaalisti; toki koitin juoksua, mutta sokaiseva kipu ei kannustanut jatkamaan. Joten voi arvata, että en tehnyt ainakaan vatsalihastreeniä kotona. Pitänee oottaa iltaan. Ei parane tappaa itteään :)

Meidän Ville on tottunu ilmeisesti liian hyvään, koska se eilen vaan tokaisi, että tekee mieli jotain hyvää ja sittenhän me leivottiin porkkanakakkua. Paljon porkkanakakkua. Siis kaksi pellillistä, joka on aika paljon kahden hengen talouteen. Noo, toinen kuorrutettiin ja toinen iskettiin pakkaseen. Tervetuloa vaan porkkanakaakulle!! :3

Maistuva porkkanakaakku (1½ kertainen annos)

6 dl sokeria
6 munaa
6 dl vehnäjauhoja
3 tl kanelia
6 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
3 dl sulatettua voita
9 dl raastettua porkkanaa

Kuorrutus

300 g tuorejuustoa
360 g tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
150 g pehmeää voita

Käättöohoje:

Etsi TOSI iso kippo tai jaa ainekset kahtia heti ensi kättelyssä! Muuten tehdään niinkuin kääretorttu eli vatkataan munat ja sokeri ja lisätään vaahtoon vuorotellen rasva ja kuivat aineet. Porkkana tulee vasta viimeisenä. Paista uunissa n.25 min 200 ´C-kumpikin taikina omalle pellilleen. Älä aukaise uuninluukkua turhaan liian aikaiseen, ettei lässähä. 

Mittaa kuorrutuksen aineet kippoon ja sulata rasva. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Malta kuitenkin levityksen kanssa sen verran, että porkkanakakut ovat ehtineet jäähtyä. 

Bon appétit!! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)