keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Kun silmäni mä auki saan ja sinut siinä nään...

...mä ihan lähelläin. Niin lämpimänä vasten oot sä minun kylkeäin. Siihen sä jäät, sä tuot niin äkkiä kätes kasvoillein. Sanot krr ämmämmämm äm trrrrr!

Tajusin tänä aamuna, että meillä on salakavalasti siirrytty osittain takaisin perhepeteilyyn. Harva se aamu Alex löytyy meidän vanhempien keskeltä ja räpeltää jomman kumman kasvoja kuolaisilla sormillaan; ne on niin mahdottoman hauskoja! Mutta miksi näin on käynyt?

Alex on ollut siitä hassu vauva, että hän kakkaa myös öisin, välistä vaipparumbaa on tanssittu jopa pariinkin otteeseen yön aikana. Isi ne yleensä hoitaa, ei siinä mielessä ole ongelmaa ainakaan minulla. Mutta poikapa ei haluakaan mennä enää takaisin nukkumaan kakkaamisen jälkeen, sillä hän herää vaipan vaihdon aikana täysin. Sängyssä alkaa kuulua vain hii, trr, prr, mmmm ja hillitön riekkuminen on taattu! Ei nukahdeta syliin, maitokaan ei enää auta. Eikä myö jakseta seista paria tuntia pinniksen vieressä rauhottamassa poikaa. On vain ollut helpompi ottaa poika omaan sänkyyn. 

Aluksi räpellys ja sähellys on aivan samanlaista, mutta poika selvästi rauhoittuu nopeammin lähellämme. Varsinkin isin kainalossa uni on taattu huomattavasti nopeammin kuin omassa sängyssä. Loppuyö meneekin sitten makuultaan syöttäen, siis minun osaltani. Välistä saan tosin unipotkuja kyllä kylkiini ja heräilen niihin. Aamulla on kuitenkin ihanaa herätä pienen ilopillerin vierestä ja antaa iso märkä pusu toisen poskelle. 

Ongelman tästä tekee se, että tiedän, että pojan saaminen takaisin omaan sänkyynsä voi olla hankalaa.Pojan nukuttaminen on jo nyt välistä aika haasteellista. Eikä se unikoulukaan kuulosta vielä hyvältä noin pienen kohdalla. Jotenkin haluaisin myös pitää sängyn minun ja mieheni alueena edes yön ajan. Silloin voin käpertyä hänen kainaloonsa milloin tahansa. Nyt välissämme on pieni käpertyjä, joka kyllä rakastaa läheisyyttä. Hänen kainaloonsa en mahdu, mutta hänen nukkuessaan oloni on levollinen. Tämä on niin ristiriitaista! 

Onko jollain kokemusta vastaavasta? Jos ylipäätänsäkin on antaa hyviä neuvoja, ottaisin niitä vastaan mieluusti! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)