tiistai 9. joulukuuta 2014

Some superheroes don't have capes..They are called Dad


Olen aika pitkälti puhunut blogissani minusta ja pojasta,jolloin meidän isi on jäänyt hieman huomiotta. En tiedä,mitä mieltä herra itse on asiasta,mutta ajattelin koota tällaisen "kokoelman" asioista,mikä tekee Villestä meidän perheen superdaddyn:


  1. Isi on vahva. Isi jaksaa nostaa Alexin monenmonta kertaa ylös,pomputtaa,kantaa viikon ruokaostokset yksin ja avata Allun ruokapurkit
  2. Isi huolehtii äidin jaksamisesta. Isi on monta kertaa syksyn aikana joustanut omista jutuistaan, jotta äiti ei kaatuisi aivan väsyneenä maahan. Tiedän, että voin aina pyytää Villeltä apua.
  3. Isi on mainio unilelu. Isi ottaa öisin Alexin kainaloon, jos pienelle miehelle ei meinaa tulla uni silmään. Siihen lämpöön on turvallista nukahtaa.
  4. Isi on leikkisä. Allulla ja isillä on aivan omat metkat leikkinsä, joita on hauska seurata
  5. Isi on rauhallinen. Isi on meidän perheen viilipytty eikä liiemmin räjähtele, toisin kuin äiti; tasapainotammekin aika hyvin toisiamme ;). Asiat tehdään rauhallisesti eikä stressata turhasta.
  6. Isi "uhrautuu". Isi ottaa nykyään aika usein aamuisin Alexin olkkariin, jotta minä saan nukkua vielä hieman lisää. Ville valmistautuu kouluun lähtöön, Alex puuhaa omia touhujaan ja seuraa toimia. Ja äiti nukkuu, aaah..
  7. Isi antaa omaa aikaa äidille. Minulla on omaa aikaa joka päivä edes jonkun verran. Vuorottelemme esimerkiksi iltaisin sitä, kumpi ryömii Alex-herran kanssa lattialla. Isi myös antaa äidille vapaailtoja, jolloin äiti voi vaikka hieman humputella (kuten tänään)
  8. Isi ottaa asioista selvää. Isi osaa käyttää tehokkaasti nettiä ja osaa etsiä vastauksia häntä arveluttaviin kysymyksiin. Ja myös niihin, mitä äiti ei aina tajua edes etsiä..
  9. Isi vetää yhtä köyttä. Meillä on samoja mielipiteitä kasvatuslinjoista, joita pitkin haluamme kulkea yhdessä. Emme ole tiukasti yhtä mieltä joistakin asioista, vaan osaamme keskustella asioista tarpeen tullen. Isi myös tukee äitiä, jos joku kyseenalaistaa jotakin kasvatusmetodia. 
  10. Isi on järkevä. Isi ei haikaile kalliiden syöttötuolien perään, vaan miettii järjellä asioita, ei tunteella. Isi myös ymmärtää, ettei Alex tarvitse koko vaatekaapillista vaatetta eikä miljoonaa eri lelua. Vaikka ne olis niiiiiin söpöjä! ;)
  11. Isi opettaa Alexille elämän perusasioita. Kuten miten kaukosäädintä ja puhelinta käytetään. Insinööri-isi ;)
  12. Isi on kotona. Meidän isi ei kreisibailaa joka ilta, vaan viettää aikaa perheensä kanssa.
  13. Isi tiedostaa tosiasiat. Kuten, ettei vaatteiden värillä ja kuoseilla ole pojalle väliä. Esimerkiksi oranssit housut ja sininen paita sopivat hyvin yhteen, vaikka kuosit ovat mitä ovat. 
  14. Isi on pitkämielinen. Ei haittaa, vaikka Alex vähän kokeilee, miltä parta oikein tuntuu. Tai miltä villasukat maistuu. 
  15. Isi on rohkea. Isi vaihtaa öisin vaipat, jos iso vahinko sattuu yllättämään. Isi kohtaa haisevat yllätykset rohkein mielin myös päivisin, eikä (juuri) valita :D
  16. Isi ajattelee Alexin parasta. Kun äiti miettii, mitä kaverit sanoo, jos vauvan ottaa mukaan jonnekin, isi ajattelee järjellä. Äidillä kun on joskus liian kova miellyttämisenhalu, niin on hyvä, että oikeasti on myös sellainen, joka sanoo et "hei, tää on meidän lapsi. Jos se on jollekin ongelma, niin fine. Alex on tärkeämpää kuin jotkut juhlat tms"
  17. Isi rakastaa. Kaikkein tärkeimpänä pidän kuitenkin tätä, että isi rakastaa perhettään. Ja näyttää sen, toisin kuin suomalaiseen mentaliteettiin kuuluu. Ja tiiätteks mitä, myökin rakastetaan Allun kaa meidän isiä ihan hirrrrmuisesti! <3 Joten..

4 kommenttia:

  1. Äää en kestä, tää oli iha huippu teksti! Hih :3

    -HipuliHepuli demi.fi:stä

    VastaaPoista
  2. Kiitti Hipulihepuli :) meidän isi on kyllä paras,kuten kaikki muutkin isit! :3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)