sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Tyyntä myrskyn edellä

Ville koittaa saada unirytmiään kuntoon ennen töihin menoa, joten tässä se on heräilly viimesimmä aamut aivan mahrottoman aikasin. Ja ei, mie en ole herännyt. En edes tänä aamuna, kun oli tarkoitus lähtee heti aamusta (kello 7 jälkeen) lenkille vielä viileän sään aikana. Nääh.. Lähettiin siinä kymmenen aikaan, kun Ville lopulta sai miut hereille. Syy väsymykseen oli Mean girls, se oli nähtävä loppuun asti! 

Kaikki oli loistavasti! Aurinko oli pilvessä, vain 23 astetta ulkona ja vesipullo mukana. Seikkailimme uusia lenkkireittejä pitkin kunnes aurinko päätti tulla morjestaan! Sitä hikoilun määrää... Käytii matkalla parit mäet juoksemassa ja kotona sitten vielä lihaskuntoa. Ai että viileä suihku tekee nannaa!! 

Me molemmat pidämme Hävyttömistä (Shameless) eli subilta tulevasta sarjasta ja katteltiin sitten netistä viimeks kattomatta jääny jakso ja huomattiin, et Ameriikoissa sitä on tehty jo 3 tuottista, ou jea!

Niin ja tässä tuo viikon myrskykin kerkes käydä päällä; vettä tuli ku sankosta kaataen ja jyris aika lujjaa. Jostain kumman syystä Villekään ei halunnu lähtee ulos vetää leukoja, vaan oleili sisällä ja mussutti kaakkua, jossa ohje tässä:

Suklaa-appelsiinikakku

200 g tummaa suklaata
3 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 dl fariinisokeria
150 g margariinia
3 kananmunaa
1 appelsiini=mehut ja kuoret raastettuna

Kuorrutus:
tomusokeria ja n. 1½ rkl appelsiinimehua+ päälle halutessa daimrouhetta 


Kakku kannattaa tehdä irtopohjavuokaan (halkaisija n. 24 cm), jotta se paistuu tasaisesti (meiltä tämä vuoka puuttuu vink vink ja piti tehä vääränlaisessa). Sulata suklaa joko mikrossa tai vesihauteessa ja mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää niiden sekaan rasva, munat, suklaa, appelsiin kuori ja mehu sekä vaivaa tasaiseksi. Tosi nopeaa! Laita kakku 175 asteisiin uuniin ja odota kieli pitkällä n. 25-30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä, laita kuorrute pintaan ja nauti! 

Teknisten ongelmien vuoksi kakusta ei ole nyt kuvaa, mutta hyvvää oli! Riittää astetta isommallekin porukalle. Itse tosin korvasimme tuon kuorrutteen kermavaahdolla, josta piti alunperin tulla kinuskia, mut hyvin meni kaupaksi! :)


Olen jo hieman päivissä sekaisin, mutta nyt voin todeta, et mukavaa huomenna alkavaa viikkoa vain kaikille!! :3
~Vivian

2 kommenttia:

  1. Arvaa kuka polki kotiin siinä sateessa ja jyrinässä? Mukavaa oli kun pari kertaa pamahti ukkonen päällä ihan kunnolla. Joku pieni, surkea Anni siellä polki sydän kurkussa vaatteet märkänä. :( Mutta en kuollu!

    Ja nam, kakkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi eiii :( Onneksi sentään pääsit turvallisesti kotiin ja hei,pyörän renkaat on onneks kumia!

      Poista

Kiitos kommentistasi :)