keskiviikko 14. elokuuta 2013

Kun pimeys peittää maan

Viime ajat on ollut minulle vaikeita ja jaksaminen on ollut katkolla useampaan otteeseen, mutta täällä sitä edelleen ollaan enemmän tai vähemmän voimissaan. Sääkin on sopeutunut minun mielialaani, koska melkein koko päivän on satanut vettä. Välillä on tosin pikkuisen aikaa aurinkokin pilkahtanut;oma aurinkoni olivat tänään kaverini sekä Ville, joka haki minut koulun loputtua. Tänään oli siis myös ensimmäinen koulupäivä, joka alkoi kello 8:15 ja loppui 15:02,jee!

Koska alku on niin masentavanoloinen, pitää minun kertoa meidän tällä hetkellä käynnissä olevasta projektista! Pidämme siis kirpparipöytää viikon verran Joen jättikirppiksellä, jotta pääsisimme lopuista turhista tavaroista eroon (pieni vinkki:pöytä nro 186!).  Nyt on sitten tavarat siellä ja tänään mahdollisesti suuntaamme järjestelemään tätä myyntipöytäämme, sillä eihän ne pysy kovin pitkään siistinä, kun kaikki tonkii ja tutkii. 
Pieniä vinkkejä, jos olet miettinyt pöydän vuokrausta:

-Selvitä vuokrausmaksut ja kirppareiden suosio. Vuokrausmaksut voivat vaihdella suurestikin, joten ainakin opiskelijalle asialla voi olla merkitystä. On myös huomioitava, että toiset kirpparit ovat vain viihtyisämpiä kuin toiset, joka taas voi edistää sinun myyntiäsi!

-Hinnoittele oikein. Tämän voi oppia helposti tutkimalla muiden hinnoittelua, tosin jotkut aina hinnoittelevat tuotteensa liian korkeiksi;ei siitä 5 vuotta vanhasta paidasta kannata pyytää edes euroa, jos se on reikiä täynnä:rikkinäisiä ja likaisia vaatteita ja tavaroita on turha edes miettiä vievänsä kirpparille, ei kannata. Itse hinnoittelimme tavarat hyvin halvoiksi, jotta saamme ne liikkeelle.

-Järjestele. Tavaroita on paljon mukavampi tutkia asiakkaana, kun ne ovat edes jonkinmoisessa järjestyksessä! Jos pöytä tursuaa viikkaamattomia vaatteita ja tavaraa sekaisin, sen kiertää mieluummin kaukaa ja siirtää katseensa seuraavaan. Ja kuten edellä mainittu, pöytää voi ja kannattaa siivota myös myynnin aikana.

-Päätä lopputavaroiden kohtalo. Joskus on niin hyvä tuuri, että kaikki menee kaupaksi, mutta yleensä pöydälle jää lojumaan jotain, mitä muutkaan eivät tarvitse. Jos olet kerran ollut valmis luopumaan tavaroistasi, et halua niitä ainakaan kotiisi, joten tässä vaiheessa on hyvä miettiä jatkoa. Huonokuntoiset tavarat voi heittää roskiin, jos et ole sitä vielä tehnyt. Hyväkuntoisen tavaran voi lahjoittaa esimerkiksi SPR:n Kontteihin ja samalla teet hyvää. Hyvää tavaraa on sääli heittää hukkaan. 

Ylläolevilla vinkeillä pääset jo ainakin alkuun, taitosi karttuvat kokemuksen mukana. Siispä kaikki vain etsimään kodin tarpeettomat asiat esille ja suunnaksi kirppari! 

Ps. Siitä voi jopa tienata.. (;

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)