torstai 2. tammikuuta 2014

Valmistautumisten (varustautumisen) onni ja kamaluus

Pienen ihmeen tuloon pitää valmistautua sekä henkisesti että fyysisesti, mutta hyvin paljon myös materialistisesti. On hankittava paljon sitä sun tätä, eikä sitä tavaran määrää voi käsittää, jos asiaan ei ole paneutunut. Toki totta on, että ei se pienokainen tarvitse sitä materiaa, vaan rakkautta. Onneksi minäkin olen löytänyt hyviä listoja siitä, mitä pitäisi hankkia ja missäkin vaiheessa. Näillä mennään!

Ensinnäkin hankinnat voi jakaa ns. isoihin ja pieniin hankintoihin. Ensiksi mainittuja ovat mm. vaunut, turvaistuin,pinnasänky ja vanna. Minä itse ostaisin mieluiten yhdistelmävaunut, sillä niillä pötkisi pisimmälle. Opiskelijabudjetilla on kuitenkin turha edes miettiä, lähtisikö ostamaan vaunuja vauvantarvikeliikkeestä, jos lähtöhinta on yli 500 euroa. Joo kiitti ei! Siispä tyyli on parempi jättää hieman enemmän taka-alalle ja keskittyä vaunujen kuntoon ja miten ne on säilytetty; sisällä kuivassa, totta kai!



Turvaistuimia saa telakalla ja ilman. En ole vieläkään aivan käsittänyt, mitä muita eroja näillä on kuin, että telakkaan sen istuimen saa näppärämmin kiinni.. Me hommasimme omamme, ei-telakallisen turvaistuimen SPR:n Kontista. On vallan mainiokuntoinen ja puhdistuksen jälkeen kuin uusi. Hintaa tuli 20 euroa. Pinnasänkyä katselimme Ikeasta, mutta halvimmat sielläkin oli päälle viiskymppiä. Näin ollen tässä mietiskelen, että ehkä se pikkunen mahtuu aluksi nukkumaan äitiyspakkauslaatikossa, joka toki on _suositeltavaa_ 




Pienempiä hankintoja taas on ihan miljoonia: vaatteita (kaikki 50 cm kokoiset on jo!), pinnasängyn suoja (SPR:stä 2 euroa), mobile pinnasänkyyn (itse tuunaan kunhan kerkiin), tutteja ja pulloja, harsoja ja vaippoja, leluja, peittoja, petivaatteita.... Meillä ei oo hommattanu läheskään kaikkea tarvittavaa, mutta eipä tässä vaiheessa vielä tarvitsekaan olla. Itse ainakin pidän vieläkin varmuuden vuoksi mielessäni sen, että lapselleni voi käydä jotain; sitä kun ei ikinä tiedä. Toivotaan kuitenkin parasta ja hyvin terveeltä pikkukaveri vaikutti aamulla neuvolassakin :)



Kaikkia ei voi siis mitenkään hankkia kerralla eikä raskauden alkuvaiheessa. Onneksi Ville on jarrutellut minua aina silloin tällöin, ettei meilläkään ole vielä sitä tavarapaljoutta. Vauvan vaatteet ja tavarat tehdään nimittäin suloiseksi tarkoituksella! Esimerkiksi vauvan mobilea ostaessa on huomioitava se, että siinä roikkuvien hahmojen tulisi olla kirkkaanvärisia ja eri muotoisia. Ei siis pastellinsävyisia palloja roikkumaan! ;)

Onkin ihan yleisesti hyvä miettiä, mitä kannattaa ostaa esimerkiksi kirppareilta ja mitä kaupasta. Joitain asioita on helppo puhdistaa ja tuunata, kuten itse tein löytämällemme leikkimatolle. Jotain voi tehdä myös itse alusta alkaen! Ideoita ja ohjeita löytyy helposti netistä ja sukulaisilta, joten eikun etsimään! :)

Lopuksi vielä muutamia linkkejä, mitkä helpottavat valmistautumista/varustautumista:

Lisäksi netistä löytyy hyviä blogeja sekä ryhmiä esimerkiksi Facebookissa. 

Kuvat:Google

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)