perjantai 13. kesäkuuta 2014

"Leppee vielä ku kerkiit!"

Kun vauva syntyy, et ehdi enää nukkua. Sinä nukut silloin, kun vauva antaa siihen luvan. Nythän se on vielä helppoa- vai onko?

Nyt kun voin jo sanoa olevani aivan viimeisilläni raskaana (vaikea määritellä, eikös?), voin vaan todeta, että ei tämä nukkuminen ja lepääminen aivan yksinkertaista ja itsestäänselvää ole nytkään... Olette saattaneet kuulla siitä, että odottava äiti kantaa omaa lämpöpatteriaan mukana; eikä se varmasti halua säätää itseään pienemmälle myöskään öisin. Sinulla on tällöin muutama vaihtoehto, joista valita yksi tai useampi:
  • Vähennä vaatetta tai valitse mahdollisimman löysät, jos sellaisia vielä tässä vaiheessa löytyy
  • Pidä ikkunaa auki tai tuuletin pyörimässä (molemmista tulenee melua, joka häiritsee nukkumatin tuloa)
  • Kastele pyyhe, heitä vähäksi aikaa pakkaseen ja sen jälkeen selkään tai jalkojen päälle (isoimmat ihoalueet) älä kuitenkaan mahan päälle, koska se EI tunnu kivalta. 
Opit myös hyvin nopeasti ( itse asiassa jo aiemminkin), että sopivan nukkumisasennon löytäminen on hankalaa (mahti sarjakuva btw! :D) ellei mahdotonta. Sinun pitäisi nukkua vasemmalla kyljelläsi. Vältä selällään nukkumista, sillä se aiheuttaa hapen puutetta mm. jaloissasi ja saat hillittömän kivuliaita suonenvetoja.Tosin etpä tähän pysty järjettömän selkäkivunkaan takia. Mahallaan olo-hah! Koita seuraavia:
  • Hanki jättimäinen putkilotyyny/ rullaa peitto, että saat sen jalkojesi väliin eikä selkäsi jää notkolle nukkuessa
  • Sopeudu siihen, että joudut vaihtamaan kyljeltä kyljelle vähintään 10 kertaa yössä (ja siirtämään tuon tyynyn/peiton mukanasi)
  • Vaadi itsellesi tilaa. Etenkin kääntyminen mahan kanssa on oikein mielenkiintoista voimistelua keskellä yötä. Ja muista, käänny aina selän kautta!
  • Opi olemaan turhautumatta, kun sinuun koskee asennosta riippumatta...
Sitten, JOS löydät sen sopivan asennon, voi olla, että joudut luopumaan siitä hyvinkin nopeasti, sillä sinun on vaaputtava vessaan. Vähintään 4 kertaa yössä. Ja kun on kuuma, on pakko juoda--> noidankehä on valmis! Ja sitten kun uni on kevyttä, näet mitä ihmeellisimpiä unia; joskus tämä on jopa hauskaa! Sitten kun kyseessä onkin pahimmanluokan painajaiset, on vitsit vähissä (itse olen näistä kärsinyt viime yöt.) 

Muita mielenkiintoisia huomioita liittyen uinumiseen:
  • Heräät varmasti siihen, jos puolisosi (tai naapurisi) käy vessassa, mikä tarkoittaa sitä, että sinun vuorosi on seuraavana (psykologista sotaako?)
  • Kun olet hereillä, ajatusten virta on jotain aivan ihmeellistä. Ne saavat surrealistisia piirteitä, joten voisit vaikka maalata Dalimaisia töitä ajatustesi pohjalta. Ei päätä ei häntää
  • Kun avaan silmäni keskellä yötä, minulla pyörii heti automaationa jokin biisi päässä eikä se tahdo lähteä pois! Aamulla en kuitenkaan yleensä muista, mitä vuosia vanhoja viisuja päässä yöllä olikaan pyörinyt. Mutta koitapa nukahtaa, ainakin jos kyseessä on joku jumputus, jonka sanoja et tiedä!!! 

Joten juu, leppeen vielä, kun kerkeen ja pystyn. 


Kuva: Google

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)