tiistai 24. helmikuuta 2015

Uusi äitiyspakkaus

Tänään julkaistiin kuvat vuoden 2015 äp:sta (KLIK!) ja pakkohan sitä oli heti mennä niitä katsomaan,etenkin kun puhuimme asiasta Miran kanssa tänään mammatreffeillä. Vaikka äp:n hakeminen ei meille juuri nyt olekaan ajankohtaista,oli silti mielenkiintoista nähdä,mitä se sisältää.

Maassamme on ainakin yksi edistyksellinen asia ja se on juurikin tämä äitiyspakkaus. Pakkaus,joka sisältää perustarvikkeet pienen vauvan alkutaipaleelle sekä nykyään siitä löytyy jotakin myös vanhemmille. Kyllä,puhun nyt niistä kuudesta kondomista,joita jotkut ovat kauhistelleet av-palstoilla. Kuinka maamme kehtaa antaa meille ilmaisia ehkäisyvälineitä? Juu,niitä ei ole pakko käyttää,mutta fakta se vaan on,että suurin osa äideistä jättää pillerit ja muut hormonaaliset ehkäisymenetelmät synnytyksen jälkeen. Tällöin halvin ja fiksuin keino onkin kumi. Vaikka joitakin näiden jakaminen puistattaa. Eikse oo fiksumpi pelata kuitenkin varman päälle,kun raskautua voi periaatteessa heti synnytyksen jälkeen?

Pakkaus ylipäätäänsäkin on minusta edelleen todella hieno idea ja se auttaa monia lapsiperheitä uuden vaiheen, perheeksi muotoutumisen, kynnyksellä. Toki toisena vaihtoehtona on ottaa äitiysavustus rahana, mutta se ei vastaa lähellekään pakkauksen rahallista arvoa. Pakkaus on monipuolinen ja sisältää "kaiken" tarpeellisen, vaikka ne kuosit eivät välttämättä kaikkia aina miellytäkään. Myönnän, että oman pakkauksenikaan (2014) kaikki kuosit eivät hivelleet silmiäni, mutta kyllä minä niitä käytin, sillä pakkauksen vaatteet ovat laadukkaita ja väljiä. En tosin osittain ymmärrä sitä, että äitiyspakkausta halveksutaan niiden kuosien takia. Pakkaus nimittäin on ollut, ja on edelleen, monen vauvaperheen pelastus. Kaikilla sitä rahaa ei nimittäin ole. Ei ole pitkäkään aika taaksepäin, kun äidit ottivat onnen kyynel silmäkulmassa tämän pakkauksen vastaan eivätkä sanoneet halaistua sanaa sen sisältämien vaatteiden kuoseista. Äp oli siunaus ja edisti lasten turvallista alkutaivalta. Voikin pohtia, onko meillä oikeastaan oikeutta valittaa ilmaisesta tuesta. Se on niin tätä päivää, että ollaan tyylitietoisia, mutta oikeesti. Se vauva ei niihin kuoseihin kuole. Korkeintaan vanhempien tyylitaju. 

Sitten tähän uutuuttaan tuoksuvaan äitiyspakkaukseen, jota on näemmä kehuttu onnistuneemmaksi ja modernimmaksi. Ja kun itse tähän tutustuin, piti miettiä uudestaan, josko sittenkin pitäisi hankkia heti putkeen se pikkukakkonenkin, niin ihana tämä uusi pakkaus on kaikkine ihanine pöllökuoseineen! Mutta parempi vain henkäistä syvään ja odottaa, josko ystäväni pieni Kirppunen köllöttelisi nämä päällään sitten kesällä :) 

Tässä minun lempparini:


Pienet keltaiset potkarit 

Pöllökuosinen kuolalappu. 

Tähän kuosiin rakastuin eniten: makuupussi, jonka voisin ottaa heti käyttöön Alexille, ah<3

Pilvipotkupuku

Pöllöpaita. Viime pakkauksessa ei paitoja löytynytkään. 

Kettukuvioinen kevytvanupuku

Ja tämä huippu laatikko-ehana! :3 

Pakkaus vaikuttaa väriensä puolesta siltä, että siitä ei tulisi sanottavaa valtaosaväestöltä. Viime vuotinen retroilu kun oli aikamoinen floppi. En ala myöskään luetella inhokkivaatteita, sillä sellaisia ei juuri löydy: kaikkia voisin käyttää lapseni päällä hyvillä mielin. Ilokseni huomasin myös, että pakkaukseen oli tullut uutuuksina kuumemittari sekä nännivoide; molemmat tuiki tarpeellisia. 

Kaikenkaikkiaan pakkaus on ainakin minun silmääni oikein onnistunut eli peukut ylös!

Mitä mieltä te olette uudesta äitiyspakkauksesta? 

2 kommenttia:

  1. VAUVAKUUME!!! :D Onneksi pakkauksen vaatteita löytyy kirppareilta vielä vuoden-parinkin kuluttua, että jos tässä vielä malttais ootella... ;)

    VastaaPoista
  2. Näinpä! Noita ihanuuksia ootellessa ♡ :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)