keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Meidän aamumme

Blogi on ollut pienellä tauolla pääsiäisen vuoksi ja jonkin muun, ei niin kivan asian vuoksi. Kun muut toivoittelivat hyviä pääsiäisiä, minä oksensin, kärsin päänsärystä ja huojuin kuumeen riuduttamana. Että sellainen pääsiäinen meillä täällä tällä kertaa. Onneksi nyt olemme taas normaalissa arjessa kiinni. Tämän vuoksi ajattelin esitellä teille hieman meidän aamutoimia. Kuvat on hieman hämyisiä, kun valoa ei tahtonut oikein riittää ja poika vaan ei yksinkertaisesti pysy juuri aloillaan :)

6:25. Alex herää ja isimies käy hakemassa hänet meidän sänkyymme

Koomailua


6:45 Alex kertoo, että on oikeasti aika nousta ylös. Isimies nappaa pojan kainaloon ja lähtee vaihtamaan tälle vaippaa ja pukee vaatteet samantein

7:07 Isimies syö aamupalan ensimmäisenä, koska hänellä on viimeinen koulupäivä. Pojan puuro on mikrossa ja kahvi kohisee pannussa. Äiti kauhistelee taudin aikana kertynyttä tiskivuorta.

Kynsinööri puuhissaan puuron jäähtyessä


7:14 Alex tarkistaa vielä uunin toimivuuden ennen ruokailua..

Ja koittaa taas kerran räpeltää uunin nappuloita. Luojan kiitos liesisuojan keksijälle!

7:21 Poika on saanut yhden lusikallisen puuroa alas, äiti ei yhtään haukkua omasta leivästään. Kummallekaan ei tunnu maistuvan. Isi on pukemassa jo ulkovaatteita. Lopulta Alex söi 9 lusikallista ja joi vettä päälle pärskytellen. Äiti söi leipänsä urheana

7:44 Hammas- ja naamanpesut suoritettu, tukat harjattu. Vilkutukset peilimiehelle ja maitoa massuun.

7:46 Maitoa oli riittävästi yhdessä hörpsyssä, joten seuraavaksi ihasteltiin (kummasteltiin) isin tuunaamaa Petunia-possua

Sitä tuijoteltiin..

Ja sen kanssa leikittiin kuuruleikkiä! Petunia on muuten myös tosi hyvä jalkapallossa, kun se meinaa aina voittaa Allun!

Petskulla oli myös vaippa.. Ihmettelyn jälkeen oli aika siistiä pikku ukon vaatevarasto. Miten noita vaatteita jääkin noin paljon pieniksi?

7:48 Omatoiminen pieni mies päättää ottaa vesihörpsyn yöpullosta. Ikävä mutsi käy kuitenkin vaihtamassa puhtaan veden pulloon. 

Leikkipylly osaa kyllä yleensä juoda hienosti..

..mutta nyt se oli tällaista. 

7:54 Tutkitaan taas kerran, miksei tuo perhanan aarrearkku aukea! Isimies on tehnyt siihen valmistusvirheen, kun se on lukossa. Paljon kivempaa ois rämpyttää kantta ees taas- ja paukauttaa se sitten omille sormille..

8:08 Alex kyllästyy äidin seuraan ja lähtee tallustelee pois. Mitään äidille sanomatta. Niisk! (äiti koomaa)

8:11 Äiti kokee tarpeelliseksi tsekata, mihin pikku tapsukka katosi. Beckham onkin leikkimässä mummolta ja ukilta saamallaan jaliksella! Ja eikun pelit pystyyn! Alex voitti; nappas pallon syliin ja lähti lyllertämään olkkariin. Astianpesukone käyntiin!


8:31 Äiti kävi vessassa ja talossa oli aivan liian hiljaista. Minioni kurkoitteli äidin masking tape-rullaa..

Ja saikin sen, mutta äiti nappasi mokoman ja heitti ylemmäs :D

8:50 Poika ottaa käsiinsä pyllypyyhepaketin ja sanoo "hyyy". Jep, tilipitappihan se siellä vaipassa komeili!

Äiti ihmetteli taas kerran, miten meillä ei mikään pysy ehjänä. Kukahan tämän vaipanvaihtoalustankin on käyny repimässä auki? Isimieskö? :O


8:45. Se on palikka-aika. Palikkasade laatikosta äidin päälle ja komennus töihin:rakenna mulle torni. Heti! Äiti rakentaa äänitehostein ja pieni puskutraktori hajoittaa tornit naururemakan korostamana. Alex antaa äidille kasvohoidon palikoilla. Äiti epäilee, että hänellä on musta silmä illan menoissa :D


Äiti yritti viedä pojan nukkumaan. Eipä nukuttanut, vaikka meinas nukahtaa palikoiden päälle. Allu laittoi telkkarin päälle ja kiukustui, kun äiti sammutti Trollzit. 


9.13 Poika istuu äitinsä sylissä ja tuijottaa eteenpäin erittäin unisena. Viiden minuutin päästä äiti kääntää jo melkein nukkuvan touhottajan syliinsä ja vie sänkyyn. Ilman taisteluitta ei selvitä, vaan tuti pitää käydä laittamassa kerran takaisin suuhun. Äiti huokaisee ja alkaa kirjoittaa tätä päivitystä.

Klo kymmenen maita. Alexin ikkunan alle ajaa Bemari, joka luukuttaa täysillä "beibi älä vonkaa"-biisiä ja polttaa röökiä. Alex säikähtää meteliä ja herää aivan liian väsyneenä. Äiti kiroaa kuskin alimpaan helvettiin. Mikä ihme siinä on, että sitä autoa ei voi jättää sinne kymmenen metrin päähän parkkipaikalle, vaan pittää ajaa pihhaan!?!??!!

Tästä eteenpäin meillä asustikin sitten yliväsynyt raukka, joka kiukkusi niin äidille kuin PEtunia-possulle. Oikeastaan kukaan ei välttynyt siltä raivolta. Siihen päälle kun lisää hampaiden tuottaman kivun, niin oikeesti sääliksi kävi tuota pikku miestä :( No, onneksi aamu sentään oli herralle mukava. Ja sitten myös iltapäivä, kun unta kertyikin yli puoltoista tuntia :)

Tällainen aamu meillä. Aika toiminnantäyteinen ja riehakas, mutta samalla myös rento. Näistä mie ite tykkään, kun ei ole kiire minnekään. Ollaan vaan ja löhötään, leikitään ja lauletaan pupuleikkiä (kiitos mummolle korvamadosta!). Mitäpäs sitä muuta tarvitsiskaan :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)