sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Alex 3 kk

Johdanto tulevaan: tämä teksti on kirjoitettu 20.9. Joku kuitenkin unohti julkaista sen ajallaan ;)



Kolmen kuukauden rajapyykki ylittyi siis eilen, ei tänään. Eilen kuitenkin kävimme Mammuttimarkkinoimassa, joten väsyneenä ei jaksanut edes yrittää kirjoittaa mitään sen jälkeen. Mutta saatiimpa muuten halpoja vaippoja!

Alexilla oli kolmikuukautisneuvola keskiviikkona ja tässä melkein uunituoreet mitat (Suluissa 2 kk-mitat):

Paino: 7170 g (6795g)
Pituus: 64 cm (61,2cm)
Pipo: 41,1 (40,2)


Poika on kuulemma alkanut solakoitumaan, mutta tämä johtunee siitä, että Alex liikkuu paljon enemmän kuin kuukausi sitten. Myös pituutta oli tullut hienosti ja Alex osasi itse suoristaa itsensä mittauspaikalla. Ei siis ihme, jos ei enää 62-kokoiset bodyt inahdakaan päälle! Housut mahtuvat, vaikka maha onkin aika pullea ;) Vauhti on aika hurjaa, mutta neuvolatäti kielsi hyvin jyrkästi soseiden aloituksen. Tämä mammahan oli ostanut jo perunat, siivilät sun muut valmiiksi, mutta ei! Kuulemma pitää antaa korviketta lisänä, jos pojalle jää nälkä. Hieman tämä ihmetyttää, mutta kaipa sitä sit pitää mennä näillä ohjeilla ainakin niin kauan, että rokotteiden jälkioireet loppuvat.

Neuvolakäynti sujui aluksi todella hyvin. Alex sai kehuja erityisesti jäntevyydestään, hyväntuulisuudestaan, juttelustaan ja siitä, että osaa nostaa itsensä ja pysyä ylhäällä pitkään todella hyvin mahallaan ollessaan. Helistintä seurattiin innolla ja askeleetkin tulivat pyytelemättä.

Mutta sitten olikin rokotteiden aika...Kuten jo viime päivityksessä kerroin, rokotteiden laitto jännitti minua aika lailla. Rota meni kuitenkin suun kautta jo paremmin eikä poika yskinyt läheskään yhtä paljon kuin viimeksi. Piikit taas eivät olleet yhtään mukavia. Alexin naama muuttui sillä samalla hetkellä kun pistettiin punaiseksi ja huuto oli hirveä! Ja kun toinen rokote piti pistää vielä toiseen reiteen :( Itku oli lohdutonta pitkän aikaa, kunnes sain rauhotettua pojan rinnalle. Urhea pieni taistelija simahtikin sitten heti syötyään vaunujen tärinään <3

Liikkuminen ja motoriikka

Neuvolassa kerkisin kertomaan, että Alex ei ole vielä kierähtänyt, mutta yritystä on ollut. Ja kuinkas kävikään- herra pyörähti mahalta selälleen samana iltana! :) Meillä on siis jo kierähetty toisinpäin, mutta selältään ei olla päästy vielä mahalleen, vaikka kovasti yritystä onkin ollut. Alex osaa kannatella itseään todella pitkiäkin aikoja mahallaan ollessaan ja heiluttelee jalkojaan ilmassa. Selällään ollessa uusi lempparijuttu on nostaa selkä karrelle; etenkin silloin, kun herralle yrittää laittaa puhdasta vaippaa päälle! On hassunhauskaa, kun pylly väistääkin vaipan ja saa nakuilla vielä hetken pidempään :)

Eteenpäin meillä ei juurikaan liikuta, ellei jalkojen taakse satu jotain mistä potkaista vauhtia. Omatessaan lyhyen pinnan eteenpäin pääseminen on aika hankalaa; se kun ei tapahdu sekunnissa. Potkut kuitenkin ovat jo paljon vahvempia jalkojen vahvistumisen myötä. Tätä on treenattu iskän ja äidin sylissä seisomalla, koska korkealta näkee paremmin ;)

Alex ei vielä halua tarttua leluihin, vaan ennemminkin vetää kätensä pois, jos hänelle tarjoaa lelua. Kädet tuntuvat olevan vain syömistä varten; vasen nyrkki on suussa jatkuvalla syötöllä. Erityisesti äidin tukkaa ja paitaa on kuitenkin jo todella mukava repiä. Ja ne irronneet hiukset, ne ovat aarteita ja kallisuuksia, joita ei saisi ottaa herralta käsistä pois :D

Sosiaalisuus

Meidän pieni hurmuri nauttii huomion keskipisteenä olosta täysin rinnoin. Huomiota haetaan aktiivisesti ja juttua riittää! Alex oppii jatkuvasti uusia äännähdyksiä ja päristelyjä ja osaa odottaa vuoroaan keskustellessa. Juttua kerrotaan myös muille kuin ihmisille. Herra hymynaama on oivaa juttuseuraa,samoin Alexin uusi suosikkilelu Valle Valas!

Alex osaa edelleen olla hyvin jääräpäinen ja määrätietoinen. Jos jokin ei suju,tulee joko huuto tai huutoitku. Ja aut armias,jos herra jää yksin leikkimään.. Pienet silmät seuraavat sinua minne menetkin,mutta jos katoat,  tulee hätä! Ja silloin on parempi juosta äkkiä pelastamaan tämä pieni tuttiritari lattialta.

Ruokailu ja unet

Alex ruokituttaa itsensä edelleen rintamaidolla,ellei äiti satu olemaan jossain menossa. Silloin syödään korviketta iskän syöttämänä pullolle naureskellen :) Viime aikoina syömisen kanssa on ollut ongelmia,mutta poika kuitenkin syö noin puolentoistatunnin välein. Yöllä väli saattaa olla pidempikin äidin onneksi.

Meidän tuttiritari nukkuu vaihtelevasti yönsä. Tästä kirjoiin jo aiemmin eikä tilanteeseen ole tullut muutoksia. Äiti kuitenkin toivoisi,että unipätkät alkaisivat pikku hiljaa pitenemään kiinteiden myötä ;)

Herra 3 kk♡


 Leikkihetket pikku ukon kanssa on silkkaa parhautta!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)