maanantai 13. lokakuuta 2014

Kurkistus Alexin lelulaatikkoon!

Sanotaan, että leikki on lapsen työtä. Niinkin pieni vauva kuin Alex aloittelee jo pidempää työputkeaan hurjana leikkijänä; taidot kehittyvät joka päivä. Nyt leluihin osataan jo tarttua välistä itse eikä niitä heti tiputeta. Tosin välistä lelut saavat aika kovaa kyytiä ;)
Ja kuten arvella saattaa, myös meille on kerääntynyt jo jonkin verran leluja ja kirjoja. Vaikka pieni vauva ei juuri leluja tarvitse, niille on varmasti kovempaa käyttöä tulevaisuudessa!

Alexin lelulaatikon virkaa toimittaa iskän tekemä aarrearkku. Kaikki sopivat sinne vielä mainiosti ;)

Alexin uusimmat (ja samalla myös vanhimmat) lelut. Nämä ovat siis olleet minulla aikoinaan käytössä, mutta hyvin ovat kestäneet tähän päivään. Mummolassa tongittiin lelulaatikoita ja mielestäni nämä ovat paljon parempia leluja kuin nykyiset vilkkuvat ja meuhkaavat lelut! :) Näistä tuo puinen Aarikan helistin sai tänä iltana todella kovaa kyytiä, joten katsotaan, kuka tässä on ensimmäisenä mustelmilla :D

Alexin lelulaatikosta löytyy myös pehmoleluja ja unirättejä useampi kappale. Nämä tosin eivät jostain kumman syystä ole vielä pienen herran mieleen

Purulelu ja vinkulelut, jotka ovat sopivan pieniä pienellekin miehelle

Retrokisut, jotka ovat menossa vielä joku päivä vaunuihin killumaan sekä rinkulatorni. Alexin mielestä rinkulat ovat hauskoja tuijoteltavia niiden kirkkaiden värien takia. 

Meillä on pari kappaletta näitä soivia leluja. Nallen hunajakennoa alaspäin vetäessä kuuluu perusnukutusmelodia. Tää on minusta valloittavan suloinen, mutta Alex ei siitä oikein jaksa välittää. Oikealla puolella oleva lelu taas päästelee maatilanääniä, kun hevosta vetää alaspäin. Allun yksi ehdoton favoriitti!

Ja hampaidenjyystövälineet! Tarkennettakoon, että pieniä legoja ei ole vielä pojan suuhun ilmaantunut, mutta luulen, ettei niitä jouduta odottamaan enää kauaa. Kuolan määrä on nimittäin aika kiitettävää ja kaikkea on pakko työntää suuhun järsittäväksi. Vasemmanpuoleinen näistä on äitiyspakkauksesta ja Alexilla kovassa käytössä :)
 Meidän pikku ukosta on myös kuoriutunut viime aikoina kunnon lukutoukka! Kirjoja on hauska katsella ja välistä yksi tarina ei tahdo riittää alkuunkaan. Äitiä tämä ei ainakaan haittaa pätkääkään, sillä kirjojen lukeminen todistettavasti auttaa vauvan kielellisessä kehityksessä. Minä myös nautin pojalle lukemisesta todella paljon. Tämän vuoksi meillä metsästetään kirjoja aina kirppareilla käydessä ;)

Ikioma vauvakirjani kurkistusluukuilla ja minun vanhempieni ostama kirja. Oikeanpuoleinen sisältää todella paljon hyviä, lyhyitä tarinoita, joita Alex jaksaa kuunnella jopa kolme putkeen! 

Ja retrokirjoja minun lapsuudestani. 

Äitiyspakkauksen lorukirja sekä Milli-kirja. En tiedä teistä muista, mutta minusta tuon lorukirjan kuvitus on jollain tavalla ei niin silmää miellyttävä. Toki kirjasta löytyy kivoja loruja, mutta tämä ei juurikaan ole meillä käytössä, toisin kuin Milli-kirja. 

Pikku Tipu ja Titteli-tei. 

Ja viimeiseksi vielä herran pehmokirjat :)
Tällaisia löytyy meidän kotoamme. Pidättekö te uusista merkkileluista vai vanhemmista retroleluista? :)

2 kommenttia:

  1. Mulle on oikeastaan ihan sama maksaako lelu 100e vai 10e, kunhan muksu tykkää siitä. Ja usein oon huomannut, että paljon vähempikin riittäisi pitämään meijän ipanat tyytyväisinä :D

    http://aitinaomanlainen.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Joo, tuo on kyllä totta, että yleensä lapsia kiinnostaa aivan muut asiat kuin ne omat lelut! :D Itse en kuitenkaan raaski laittaa kovin paljon rahaa johonkin tiettyyn leluun, kun ei edes tiedä jääkö se laatikonpohjalle pölyttymään..

    Ps. Liityin blogisi seuraajaksi :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)