maanantai 13. heinäkuuta 2015

Syksyyn valmistautumista

Tai siis varustautumista. Tää kesä kun ei taida lähteä enää nousuun, niin on parempi alkaa varautua jo siihen, että kohta tulee loskaa taivaan täydeltä ja että ulkona ei tarkenekaan enää shortseissa. Keväällä ajattelin, että pääsisimme tänä syksynä vähillä hankinnoilla, mutta kuinkas kävikään: tuo miniskidi on hurahtanut kasvaa yli viisi senttiä pituutta jo tähän mennessä! Syksyyn mennessä meillä varmaan asustaakin sitten jo metrimake. Eipä siinä mikään sitten auta, varustusta etsimään tiemme käy!

Alexilla on tällä hetkellä käytössä Reima-tecin välikausihaalari kokoa 80, jonka löysin aikoinaan kirpparilta. Se on ollut niin huippu, etten muita merkkejä lähde tulevaisuudessa hevillä harkitsemaankaan; siinä ei näy mitään käytön jälkeä, vaikka Alex nyhjää maassa ja kaatuilee soratiellä, haalari pitää vettä ja mikä parasta, siinä on kaulaa suojaava osa ja todella hyvä huppu. Onneksi haalari on myös vähän reilumpi kooltaan, joten haalarihankinta ei ole aivan välttämätön. Siis jos tuo pikku mies pysyy nyt nahoissaan tuon kasvamisen suhteen!

Kirppismutsina olenkin pyörinyt ahkerasti niin netti- kuin oikeillakin kirppiksillä. Toissapäivänä huomasinkin Facebookin kirppiksellä kasan vaatteita, jota pääsimme sitten eilen penkomaan. Alunperin lähdimme hakemaan noita kenkiä, mutta.. Tietäähän sitä kuinka tässä käy :D Kyseessä on siis Cirafin melkein käyttämättömät, korkeavartisemmat syyskengät. Nämä ovat erittäin tukevat ja helpot laittaa jalkaan sekä ilmeisen mukavat kävellä- pikkumies kun tepasteli tyytyväisenä vieraassa paikassa vaikka kuinka pitkään. Lisäksi näissä on heijastimet sekä kengän pitäisi pitää jonkin verran vettäkin. 




Kenkien lisäksi ostin pojalle myös sandaalit (niitä helteitä odotellessa...) sekä vuorellisen sadeasun. Sadeasu on Elloksen, mutta yllätti positiivisesti. Takissa on sekä vetoketju että nepparit, suojaava huppu, joka ei jää löysänä roikkumaan (yllättävän tärkeää näkemisen kannalta), napakat hihansuut sekä säädettävä takinhelma. Takin sisäpuolella on lämmin vuori, joten sitä voi pitää huoletta myös vähän viileämmillä keleillä. Housuissa taas on hyvät säädettävät olkaimet, kuminauha vyötäröllä, joka estää valumista, napakat lahkeet sekä kunnon kumilenksut. Niin ja ei sovi unohtaa noita heijastimia, joita on joka puolella asua, plussaa erityisesti niistä! Lapsen kuuluu näkyä muille, oli sitten valoisaa tai vähän pimeämpää! Ja nämä kaikki sain siis mukaani vain viidellätoista eurolla, jes!






Mitä muuta syksyyn sitten vielä tarvitsee ja mitä meiltä jo löytyy ?
  • Hanskoja, rukkasia, kurarukkaset (yhdet rukkaset löytyy, mutta näitä tarvitsee useemmat)
  • Sadeasu (myös vuoreton on jo)
  • Kumpparit (kahdet varuilta, jos toiset jää mummolaan)
  • Hattuja, huiveja, kypärämyssy 
  • Aluskerrasto/-haalari (Alexilla on sekä mummon tekemä villapuku että reiman fleecehaalari)
  • Villasukkia (miks ton lapsen jalka kasvaa niin kovin?? Äiti voisi siis toivoa syntymäpäivälahjakseen pojalleen villasukkia mummoilta!)
  • Goretex-kengät? Vinkkejä merkistä saa heittää!
  • Lisäksi siistimpi takki & housut (Kappahlin musta takki löytyi jo kirppikseltä vitosella)
Ja nää on vasta syksylle, talven vaatetus on sitten oma murheensa, sillä se täytyy uusata kokonaan! Onneksi tää Suomen talvi alkaa kuitenkin vasta silloin tammikuussa ja loppuu kesäkuuhun, joten vielä ei ole kovin kiirus ;) Siihen saakka nautitaan tästä (harmillisen) kylmästä kesästä, joka vaihtunee salakavalan huomaamattomasti syksyksi. Vesilätäköiksi, punertaviksi lehdiksi ja ankean pimeiksi aamuiksi. Uudeksi "puetaanpas sulle vielä miljoonas kerros"-rumbaksi.

Joko te olette valmiina VK:n ja syksyn tuloon?


2 kommenttia:

  1. Meillä on Elloksen tuollaiset samanlaiset, mutta eri kuvioilla olevat puvut molemmilla lapsilla. Meitä ennen ne ovat olleet siskoni kahdella-kolmella lapsella käytössä. Toisesta puvusta on toisen puolen henkselihomma löystynyt, mutta muuten ovat kunnossa. Jos ja kun jäävät pieneksi, tuon paremmassa kunnossa olevan voisin vielä myydä pienellä rahalla eteen päin - eli ihan tosi kestävä ostos varmasti tuo!! Kumppareista sen verran, että ostin vastikään 15 e kengät Prismasta, kestivät 2 viikkoa. Eli ois varmaan pitäny satsata kalliimpiin, mutta kun ei aina sillä hetkellä ole montaa kymppiä laittaa. Ärsyttää vaan kun eivät kestä! Mutta joo, koko ajan saa varautua johonkin - milloin sateeseen, milloin räntään, milloin helteeseen ja milloin mihinkin. Nimimerkillä, tämänkin kesän "helteillä" ehti jo toisen kakaran käpälät kärähtää :(

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla käyttökokemuksia tuosta puvusta,sillä se vaikuttikin niin hyvälaatuiselta! :) meille molemmat kumpparit ovat kotiutuneet kirpparilta ja ovat olleet yllättävän hyviä. Crocsin keltaiset kumpparit voisi sitten joskus kuitenkin eksyä meidänkin kauppalistalle ♡
    Ja voi ei,toivottavasti pienen käsille ei käynyt kovin pahasti! :(

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)